Minifix Bağlantısı Nedir?

Müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözüm üretmeyi misyon edinen Häfele, 1983 yılında geliştirdiği, demonte mobilyaların montajını kolaylaştırmasıyla fark yaratan bağlantı elemanı Minifix®’in icadı ile dünya mobilya üretiminde bir devrin başlangıcına imza atmıştır ve MiniFix adını buradan almıştır.

Minifix, mobilyaları birbirine bağlamak için kullanılan en dayanıklı ve pratik yöntemlerden biridir. Minifix bağlantısı mobilyalarda en çok tercih edilen bağlantı sistemleridir.

Minifix bağlantısı 3 ana elemandan oluşur. İşte bunlar;

minifix2

Minifix Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Minifix bağlantı sisteminde montaj 3 numaralı parçadan başlar. 3 numaralı parça sabit olan panellere takılır. Sonrasında 2 numaralı parça bu 3 numaraya çevrilerek monte edilir. Son olarak birleştirilecek parçada ilgili yere 1 numaralı parça takılır. İlgili mobilya aksamı yerine getirilir ve 2 numaralı parçanın 1 numaralı parçayla birleşmesi sağlanır 1 numaralı parça çevrilerek sıkıştırılır.

Bu birleşim sayesinde mobilyalarınızda salınım en az indirilir ve dayanıklılık artar. Ayrıca vida bağlantısında olduğu gibi dışardan gözle görülen hiçbir bağlantı elemanı olmayacaktır. Bu sayede dümdüz bir dolap yanı veya bir TV ünitesi rafı ile çok daha şık mobilyalara sahip olacaksınız.