MDF mi Sunta mı?

Dolap yaptırmak istiyorum ancak MDFlam mı Suntalam mı olsun karar veremiyorum diyorsanız makalemizi okuyarak konuyla ilgili ayrıntılı fikir sahibi olabilirsiniz.

MDF ve Sunta farkı nelerdir? Hangi durumlarda Sunta hangi durumlarda MDF tercih edilmelidir? İşte mobilya alırken en çok kafaları karıştıran bu sorunun yanıtı;

Mobilya sektöründe en çok yanılgıya düşülen nokta Sunta ile MDF’nin yanlış anlaşılıp, Suntanın kötü  MDF’nin iyi olduğu algısıdır. Şöyle ki MDF ve Sunta sadece kullanım alanına göre tercih edilip uygulanmalıdır. Suntalam malzeme, bugün mobilya deyince akla gelen en büyük firmaların en kaliteli ürün gruplarında dahi kullanılmaktadır. Burada sadece düşünülmesi gereken nokta ürünün nerede kullanılacağıdır. Örneğin MDF malzeme daha çok ıslak zemin alanlarda, rutubetli, nemli havaya sahip bölgelerde seçilmelidir. Bunun dışındaki alanlarda ve yerlerde Suntalam malzeme kullanılması daha doğru olacaktır.

Suntalam malzemenin MDF’ye göre montaj aşamasında sağladığı avantajlar da oldukça fazladır. Örneğin MDF malzemede aynı yere ikinci kez vida atıldığında o bölge esneyeceğinden eski tutuculuğu azalacaktır. Ancak suntalam malzeme böyle değildir. Suntalam malzemede bu durumda sıkışıklık artacağından sağlamlığı daha da artacaktır. Aynı zamanda Suntalam malzeme MDF’ye göre daha hafiftir. Monte demontesi daha kolaydır.

MDF tercih edilmesi gereken yerleri şöyle sıralayabiliriz; Mutfak, banyo, nemli ve rutubetli ortamlar.

Suntalam tercih edilmesi gereken yerler; yatak odası dolabı,komidin, şifonyer,bilgisayar masası,tv ünitesi